У Бераставіцкім раёне згарэла 7 тон саломы, 3 тоны выратавалі

Днём 28 сакавіка выратавальнікам паступіла паведамленне пра пажар на сенаскладзе ў полі каля вёскі Каянеўцы Бераставіцкага раёна, паведамляе МНС.

На месцы супрацоўнікі МНС выявілі гарэнне здробленай саломы ўсярэдзіне металічнага склада грубых кармоў арачнага тыпу.

У гэты час работнікі мясцовай сельгасгаспадаркі ўжо тушылі ўзгаранне агнятушыльнікамі, змагаліся з агнём з дапамогай аўтапагрузчыка і цыстэрнаў з вадой, але сваімі сіламі патушыць агонь ім не ўдалося.

Стала вядома, што падчес штодзённага аб’езду аб’ектаў прадпрыемства спецыяліст выявіў рэшты саломы, якія гарэлі каля склада і якія разнёс вецер.

У складзе знаходзілася 10 тон здробленай саломы леташняга ўраджаю. Тры тоны ўдалося выратаваць, а сем тон знішчаны агнём.

Як мяркуюць, прычынай пажару магло стаць неасцярожнае абыходжанне з агнём. Віноўніка пажару выяўляюць.

Фота і відэа МНС

Последние новости

С 15 апреля появится дополнительный рейс из Гродно в Варшаву

С 15 апреля начнет курсировать дополнительный регулярный утренний рейс Гродно – Варшава.

11.04.2025

Компания А1 расширила покрытие своей 4G-сети в Минской, Брестской и Гродненской областях

Компания А1 продолжает активную работу по расширению своей 4G-сети. Так, в результате последних работ значительное…

11.04.2025

Клубника в Слониме сладкая, но дорогая, в Минске – дешевая, но с кислинкой. Почему так?

В Минске на Комаровке появилась клубника за 12-13 рублей. Люди отмечали, что на вкус она…

11.04.2025

Улицы Лефортово заполнились людьми у храма Петра и Павла на прощании с Пашей Техником

Сегодня, 11 апреля, в Москве проходит церемония прощания с рэпером Пашей Техником (Павел Ивлев). С…

11.04.2025

Придет ли завтра обещанное тепло? О погоде на Гродненщине в выходные

В понедельник до +22 градусов. Прогноз погоды на 12-14 апреля по г. Гродно и Гродненской…

11.04.2025

Секрет пекарей. Добавьте 1 ингредиент при приготовлении теста: оно поднимется как бешеное и станет еще вкуснее

Если вы хотите приготовить тесто так же, как это делают пекари, воспользуйтесь несколькими их лучшими…

11.04.2025